Mobile Logo

Mobile Logo

Ръководството на Прокуратурата се срещна с кмета на Перник във връзка с водната кризаПо повод сигнал до Прокуратурата на Република България, подаден от кмета на Община Перник за експлоатацията и режима на ползване на язовир Студена, осигуряване на нормалното водоснабдяване от този източник за гр. Перник и действията на ръководството на ВиК-Перник, кметът на Перник Станислав Владимиров се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров и заместник-главния прокурор Иван Гешев.

Кметът е информиран за предприетите от Прокуратурата действия, както след подадения от него сигнал, така и служебно.

Срещата е по повод:

Образувана служебно проверка в РП-Перник относно допуснати закононарушения, в резултат на които е въведен режим на ограничено водоползване в гр. Перник и близките населени мести;

Подаден от кмета на Община Перник сигнал до ПРБ относно закононарушения, свързани с експлоатацията на яз. Студена и работата на дружество ВиК – Перник;

Постъпило в РП – Перник отворено писмо от граждани във връзка с въведения режим за водоподаване.

Главния прокурор Сотир Цацаров и заместник-главния прокурор Иван Гешев информираха кмета на гр. Перник Станислав Владимиров за предприетите от ПРБ действия. Възложена е проверка на МРРБ и МОСВ по отношение на язовир Студена – собственост, ползватели, сключени договори за възлагане на управлението на язовира, издадени разрешителни за водовземане, режим на източване на язовира и др. 

В Окръжна прокуратура – Перник вече е образувано досъдебно производство с предмет на разследване „длъжностни престъпления“.
Публикуване на коментар

0 Коментари