Mobile Logo

Mobile Logo

МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР ПРЕДСТАВЯ ПРЕЗ ЯНУАРИ МЮЗИКЪЛА "ЦИГУЛАР НА ПОКРИВА"


Музикалният театър ще представи премиерно хитовия мюзикъл "Цигулар на покрива" на 24, 25, 26 и 31 януари. Заради сложността на сценографията и декорите, спектакълът е планирано да се изиграе в десет последователни представления, които вече са в продажба, уточни София Стойчева - PR на културната институция.

За първи път в България  хитовият бродуейски мюзикъл -  „Цигулар на покрива”,  е поставен на сцената на Оперетата през 1993 година, а това е втора сценична версия на заглавието.  

Директорката Марияна Арсенова е на мнение, че мюзикълът „Цигулар на покрива” е желан и чакан не само от публиката, но и от артистите. По думите й  спектакълът се основава на една много силна драматургия, прекрасна музика и сюжет, които събуждат най-дълбоките човешки чувства.  Арсенова е изразила очакването си, че представлението ще се приеме много добре от зрителите. 

Основният постановъчен екип е от Сърбия.

Режисурата е поверена на гост-постановчика - Небойша Брадич. 
Сценографията е  дело на Мирослав Табачки, който направи и „Фантомът на операта”. Художник на костюмите - Исидора Молес, завършила костюмография в Италия. 
Любопитното е, че отскоро тя е и солист в трупата на театъра и ще изпълнява една от ролите в "Цигулар на покрива", посочват от Музикалния театър.

Музикалното ръководство е на диригент-постановчика - Юли Дамянов. 
Хореографията - Анна Пампулова (гост). 
В продукцията участват солистите, хорът,  балетът и оркестърът на Музикалния театър.

ЗА МЮЗИКЪЛА „ЦИГУЛАР НА ПОКРИВА”

Премиерата на  „Цигулар на покрива” на Бродуей е на 22 септември 1964 година. Постановката се играе до 12 юли 1972 година – цели осем години и девет месеца. Изиграни са над три хиляди представления. Така на Бродуей е поставен първият рекорд за най-продължително игран мюзикъл. През 1965 година „Цигулар на покрива” спечелва девет награди „Тони”. Пет години по-късно е представен и пред лондонската публика, където са изиграни над 2000 спектакъла.

Историята за бедния млекар Тевие - изправен пред дилемата да следва традицията на едно отиващо си вече общество или да разреши на дъщерите си да послушат сърцето си, продължава да трогва зрителите по целия свят вече повече от 50 години. "Цигулар на покрива" е историята на малкия човек, устоял на всички семейни и обществени бури, на които противопоставя не озлоблението си, а своята обезоръжаваща доброта. 

Песента на Тевие, който моли Бог да му даде малко богатство, за да се почувства и той поне за малко спокоен и щастлив човек - „Ех, да бях богат мъж” (If I Were a Rich Man), е емблемата на „Цигулар на покрива” и е аплодирана като самостоятелен музикален номер в изпълнение на редица мюзикълни и поп изпълнители по целия свят. 

Кадрите с работните моменти от сцената са предоставени от Музикалния театър


Публикуване на коментар

0 Коментари