КОВИД 19 ВЪВ ВИЕНАНюз БГ Репортер

От 11 април се очаква във всеки магазин във Виена и Източна Австрия да се влиза срещу тест. Това съобщиха наши сънародници.
Евентуалното решение би предизвикало поредица от недоволства. Ако то влезе в сила, то това ще създаде неудобства и голям хаус, коментират граждани.
1350 са военнослужещите, които са мобилизирани, за да патрулират по границата с Унгария, със задачата да контролират спазването на противоепидемичните мерки, наложени от правителството на Курц. Военните подпомагат действията на полицията.
Вече 250 000 жители на Винер Нойщадт са под карантина. 
От понеделник се очаква пълен локдаун за две седмици, считано от 1 до 11 април. Това засяга католическия Великден. Сред мерките са: допустима среща само на две семейства - с до 6 деца в домашни условия, само хранителните магазини ще работят, никакво движение няма да се допуска след 20 часа. Училищата ще преминат на онлайн дистанционно обучение. 
Зачестява практиката, в немалко компании, от служителите да се изисква на всеки два дни антигенен тест, независимо, че много от тях вече са изнесени за работа от вкъщи. Такава е практиката например в Държавната  Опера /Щастопер/ и Оперетата /Фолксопер/ във Виена, където на артистите се правят такива тестове вече шести месец.
Окончателно мерките ще бъдат оповестени в понеделник - 29 март.

Публикуване на коментар

0 Коментари