ЖУРНАЛИСТЪТ ГЕОРГИ КОРИТАРОВ Е ПОЧИНАЛ

 


НЮЗ БГ РЕПОРТЕР


Починал е журналистът Георги Коритаров. 

Траурната новина бе съобщена от Георги Харизанов - изпълнителен директор на медията, в която работеше в последните години Коритаров - ТВ ЕВРОПА.


"Скъпи приятели,

Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея.

Вчера се смеехме в ефир.

Днес разбирам, че повече няма да се видим.

Няма да говорим.

Няма да спорим.

Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно.

Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя.

Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам." - написа във Фейсбук Харизанов по повод кончината на Коритаров.


Кристина Абаджиева - директор "Новини" на ТВ ЕВРОПА изрази съболезнованията си така:

"Светла ти памет, Жоро! Ще ми липсват разговорите с теб. Споровете, дали да прекъснем предаването заради някой брифинг... Съветите, които си ми давал и всички моменти, когато сме се забавлявали! Един истински Журналист и професионалист! Почивай в мир! Съболезнования на близките му хора и на всички, които имахме шанса да работим с него! 🙏🙏🙏"


Георги Коритаров е роден е на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология - сърбохърватски език, в Софийския университет "Климент Охридски". Владее сръбски, хърватски, руски, полски, английски и китайски, ползва и албански език.Първата му работа като журналист е във вестник "Демокрация" където е парламентарен репортер. Работи също за вестниците "Демокрация 91" и "Континент".От 1992 г. е в Радио "Свободна Европа", където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията "Радиожурнал", "Светът в 13", "Преди полунощ" и "Балкански компас".От началото на 2005 г. Коритаров е в "Нова телевизия", където води токшоуто "Коритаров Live". По-късно става част от сутрешния блок "Здравей, България". На 21 ноември 2008 г. е уволнен от "Нова телевизия" с мотив неспазването на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели. Българският хелзинкски комитет из­лиза с дек­ла­ра­ция в не­го­ва за­щи­та.От 2010 до края на януари 2018 г. Георги Коритаров работи в телевизия "ТВ плюс". От 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването "Свободна зона с Георги Коритаров" в телевизия "Европа".


На 13 февруари 2004 г. във вестник „Стандарт“ е публикувана статия, в която се твърди, че Георги Коритаров е бивш сътрудник на Държавна сигурност.


На 20 май 2006 г. самият министър на вътрешните работи на България в правителството на тройната коалиция Румен Петков официално съобщава, че Коритаров е бил агент на ДС. Заради този инсцениран скандал около новообявени досиета Румен Петков е подложен на остри критики от политици и журналисти, вкл. от президента Георги Първанов, министър председателя Сергей Станишев и политици от ДСБ.


Георги Коритаров разказва в ефир за това как е бил вербуван. Твърди, че службите са го принудили с шантаж да работи за тях, след като са го хванали, че е използвал фалшив документ, за да се освободи от военна служба. Бил е агент на Шесто управление на ДС под псевдонима Алберт в продължение на 10 години.


ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕОРГИ КОРИТАРОВ!

СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ОТ ЕКИПА НА НЮЗ БГ РЕПОРТЕР.

Публикуване на коментар

0 Коментари